Rólunk - miben támaszkodhatsz ránk?

Közel 30 éve vagyunk házasok. Három gyermeket neveltünk fel. Köztük van már felnőtt, szinte felnőtt és kamasz. Három évtizedes kapcsolatunk alatt mi magunk is több hullámhegyet és hullámvölgyet éltünk meg. Sok nehézségen, veszteségen, családi és párkapcsolati életciklusváltáson vagyunk túl, amelyből rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk.

Szajáni Piroska

2001 óta dolgozom a szociális szférában, ahol mind az idősellátás, mind a családokkal való munka, mind a gyermekjóléti/gyermekvédelmi ellátások a mindennapjaim része. Napi munkám során segítem a hozzám forduló családokat és egyéneket elakadásaikban, nehézségeikben. Okleveles szociális munkásként rendszerszemléletű segítséget nyújtok egyéni beszélgetések alkalmával munkahelyi, párkapcsolati, illetve családon belüli elakadások során. Ilyenkor nem csak azt nézzük meg, hogy a kliensem hol tart, mi történt vele, hanem azt is, hogy ehhez mi vezethetett, kik vettek ebben részt, milyen erőforrásokkal rendelkezik, milyen lehetőségek állnak előtte.

Gyásztanácsadóként segíthetek feldolgozni az ember életében megjelenő veszteségeket, mint például családtag elvesztése, munkahely elvesztése, kisállat veszteség, költözés okozta otthonvesztés feldolgozását.

Pár - és családterapeutaként a krízisekkel küzdő pároknak, családtagoknak nyújtok támogatást abban a folyamatban, ahol többek között az érzések, az egymásfelé fordulás, megértés játsszák a főszerepet.

A szorongások megszüntetése hozzájárul az önmagunkkal és környezetünkkel való harmonikusabb kapcsolat kialakításában. A wingwave módszerrel támogathatom a mindennapokban is megjelenő stressz és szorongás feloldását, a mélyebb traumák okozta elakadások megszüntetését, így egy kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb élet kialakítását.

Szakmai tanulmányaim:

  • Magyar Családterápiás Egyesület: családterapeuta
  • Semmelweis Egyetem (SOTE) : okleveles szociális munkás
  • Besser-Siegmund-Institut: Wingwave coach
  • Napfogyatkozás Egyesület: gyásztanácsadó
  • Pázmány Péter Katolikus Egyetem: gyermek- és családvédelem szakirányú szakos pedagógus

Szelicsán Pál

Közel három évtizede dolgozom a versenyszférában, a pénzügyi szektorban, ahonnét a megszerzett tapasztalatomat is be tudom építeni a segítő munkámba. Ezen idő alatt számtalan képzést és tréninget tartottam cégen belül. Fokozatosan erősödött bennem, hogy a tapasztalataimat mások támogatására is fordíthatom.

2013 óta mediátor-közvetítő vagyok, amely terület elsősorban a konfliktusok kezelése mellett, törekszik egy konszenzusos megegyezésre a felek között. A vitás kérdések feltárása közben számos erős érzelmi helyzettel szembekerülve találhatunk közösen megoldásokat.

Ezt követően pár- és családkonzulens képzést végeztem el, majd coach képesítést is szereztem. Módszertani palettámat bővítve Érzelem Fókuszú Párterápiás (EFT) alapképzésben vettem részt, illetve EFT - Hold me tight csoportvezetői végzettséggel is rendelkezem. Trénerképző program keretében sajátítottam el a csoportvezetést.


Szakmai tanulmányaim:

  • Wesley János Lelkészképző Főiskola: családkonzulens
  • ICEEFT: Érzelem Fókuszú Terápia alapképzés, csoportvezető
  • Partners Hungary Alapítvány: mediátor-közvetítő
  • Lemma Coaching: rendszerszemléletű megoldásorientált coaching
  • GROW Group: Tréner

Szakmai partner bevonása párokkal és családokkal végzett munkánkba:

Párokkal, illetve családokkal folytatott ülések alkalmával, esettől függően, szakmai társ bevonását is javasolhatjuk. Természetesen ezt minden esetben előre egyeztetjük.

Részvételi feltétel:

A közös munka, akár egyénekkel, párokkal, vagy családdokkal, nem pszichoterápiás folyamat. Amennyiben mentális vagy pszichés nehézséggel küzdesz, úgy a megfelelő szakembert (pl. pszichiáter, klinikai szakpszichológus) keresd fel!