Nyitott Beszélgetések


feszültséget/szorongást megélő munkatársak számára


Több, mint 30 év multinacionális közegben szerzett tréneri, képzési, támogatói tapasztalatomat, és egy évtizedes mentálhigiénés (mediációk, pár- és családterápiák, stressz- és szorongásoldások, egyéni coaching folyamatok), segítő szakmában szerzett tudásomat egyesítem a kiégés megelőzését támogató csoportbeszélgetésekben, és a munkahelyi konfliktusok kezelésében.

kiégés, burn-out

Korunk egyik legmeghatározóbb munkahelyi problémája, amely nagyban rontja a mentális és fizikális egészséget, és emellett rombolja a munka hatékonyságát és a teljesítményt is. 

A csoportos, facilitált beszélgetésben, a résztvevők megoszthatják egymással a nehézségeiket, annak okait, és közös erővel megtalálhatják a  lehetséges megoldásokat. A cél az, hogy a csoport megtartó erejét felhasználva, a kialakult támogató közegben már lényegesen könnyebb megküzdeni egyéni szinten is a felmerülő nehézségekkel. 

A Nyitott Beszélgetéseken keresztül támogatást nyújtunk a kiégés érzésével küzdő munkatársaknak, ahol a "nem vagyok egyedül a nehézségeimmel" felismerése is segítheti a kiútkeresést.


mediáció, munkahelyi konfliktuskezelés

A munkahelyi konfliktusok hátterében számos tényező állhat, amely felsorolása is külön kihívást jelenthet. A vita összetevőit tekintve mégis az elsők közt szerepelnek az érzelmeink. Az érzelmeinket felszínre hozó kiváltó okokat feltehetőleg már évek, évtizedek óta hurcoljuk magunkkal. 

Ennek tükrében nem kezelhető tartósan az adott viszály, ellentét, az érzelmek figyelembevétele nélkül.

munkahelyi konfliktus kezelésének célja a konfliktus okainak feltárása, az érzelmi háttér feldolgozása, az elakadások megoldása.

A vitás helyzetek kezelése több formában is történhet, akár egyéni coaching formájában, akár páros-, illetve csoportos mediáció keretében az aktuális, vagy tartós vitás, konfliktusos helyzet feloldásának érdekében.


Munkáltatóként miért érdemes csatlakozni ehhez a programhoz?

• Növeli a munkavállalói elégedettséget: támogatja a munkavállalók érzelmi és fizikai jólétét, amely pozitív hatással van a vállalati kultúrára

• Csökkenti a munkaerő-fluktuációt: a program segít a konfliktusok megoldásában, a kiégés és a szorongások leküzdésében, ami hosszútávú lojalitást épít ki a két fél között

• Növeli a vállalati hírnevet: egy ilyen támogató program kiemeli a vállalat elkötelezettségét a munkavállalók iránt, erősítve a vállalati márkát

• Felelős vállalati imázs erősítése: az éves CSR jelentésben megjeleníthető a program, amely megmutatja a cég eltökéltségét a felelősségvállalás iránt